Støttespillere

https://www.defrostyouthchoir.no/988-2/

Budapest International Choir Competition, Budapest, Ungarn

Defrost gikk denne påsken til topps i Budapest Internatinal Choir Competition i Ungarn.

Defrost amibisjoner for påskens konkurranse var ikke bar å bringe hjem ytteligere edelt metall til Norge, men også å gå til topps i minst én kategori i den 15. internasjonale korkonkurransen i Budapest. Det lyktes vi med ved å ta gull og bli champions i begge kategoriene vi deltok i; blandet ungdomskor og pop/gospel.

«Sangerne har arbeidet hardt og målrettet frem til konkurransen med et krevende repertoar», forteller dirigent Thomas Caplin.

Caplin mener det er en seier både for det norske kormiljøet og for ungdommene selv når vi klarte å hevde oss så godt i internasjonale konkurranser.
» Å slå internasjonalt anerkjente konkurransekor fra blant annet Sverige og Ungarn bekrefter korets høye nivå i dag», sier Caplin.

Vi er et kor som tør å satse utradisjonelt. Ett av stykkene i popklassen, Defrost Mashup, er arrangert av to av sangerne i koret; Sigmund Bjørnhaug og Gard Hofshagen. Caplin sier dette er noe man ser svært sjeldent i internasjonale korkonkurranser.

I klassen blandet ungdomskor hadde Defrost verdenspremiere med stykket Invictus av den kjente og anerkjente jazz-komponisten Ivo Antognini.
«Vi har trygghet for at vi kan det vi skal. Vi kan la energien synke fra hjernen og ned til hjertet når vi opptrer og viseutstråling og glede på scenen. Dette er noe som både publikum og dommere merker. Defrosts mål er å fortsette å smelte hjerter med sin sang»sier Caplin.

Styreleder Jørgen Lundsveen er svært fornøyd med koret:

– Det har vært fantastisk artig å være norsk korsupporter i Budapest i påsken. Ungdommene har vært flotte ambassadører for Norge og også gjort seg bemerket gjennom spontane opptredener her nede, blant annet på elvecruise på Donau, sier han.